Phantasia_Logo_transparent.png

Press

Nyheter och information från Phantasia Förlag

  • monic Arvidson W

Jag har så himla mycket fantasi


Författaren och illustratören Monic Arvidson W kombinerar afrikansk magi med fornnordisk mytologi i boken "Thure och vattenhästens öga."

- Barn har så lätt för att leva i nuet, det tilltalar mig när jag skriver barnböcker. Jag minns när jag var barn, hur jag fantiserade och levde mig in i en annan värld. Inte alla kommer ihåg hur det var att vara barn, det sägs att barnboksförfattare har närmare till det, säger Monic Arvidson W.

År 2020 gav hon ut den andra utgåvan av barnboken "Thure och vattenhästens öga", som handlar om 10-åriga Thure som har en fot i två kulturer, eftersom hans pappa kommer från Zimbabwe och hans mamma från Sverige.


Läs hela intervjun på Boktugg.sehttps://www.boktugg.se/2021/09/20/monic-arvidson-w-jag-har-sa-himla-mycket-fantasi/

Senaste inlägg

Visa alla

Utan fantasi står man sig slätt. Saknas den kan du inte föreställa dig hur du bryter målsnöret i en löptävling, eller hur det känns att vara utanför en gemenskap. Inte heller hur det kan vara att leva